För lite mer än 10 år sedan gick jag dagligen förbi en yogastudio där jag jobbade som spachef. Det såg så härligt ut där inne. Men också lite småkonstigt tyckte jag. Ett halvår senare var jag utbränd och hade sagt upp mig. Sex år senare lärde jag ut yoga.

Jag var spachef, hade precis börjat där. Jag hade inga direkta erfarenheter som spachef, förutom att jag jobbat som chef i ganska många år. Jag hade precis fått min diagnos med den smärtsamma sjukdomen endometrios. Jag hade precis gjort en större operation för att ta bort en stor cysta på äggstocken och min hälsa var allmänt dålig.

Livet gick på i ett ekorrhjul. Jag jobbade, tränade hårt på gym, festade och hade slutat känna efter. Jag hade konstant huvudvärk, ont i nacken och ont i magen pga min endometrios. Det liksom skavde inuti mig rent själsligt. Jag kände att jag egentligen inte var på rätt plats i livet. Jag var chef över 50 anställda. Rätt ensam i min position. Klättrade på karriärsstegen kan man säga. Att vara chef och samtidigt en högkänslig person är inte alltid en bra kombination. Jag var inte den som klagade i onödan. Som chef ska man vara stark eller hur? Lite mindre än ett år efter jag hade börjat där så sade jag upp mig. Det var inget lätt beslut. 

Jag började ta hand om mig själv. Med kost, bygga upp min självkänsla, lagom träning. Men det var något som saknades. Jag behövde fylla på rent andligen. Jag började yoga hos Göran Boll. Jag kände ganska direkt att det var något som hände. Jag tyckte det var så spännande med den yogiska världen. Med chakran och olika yogapass. Men ändå lättilgängligt och okomplicerat. Jag gjorde yoga hemma lite då och då. Jag började stärka min självkänsla och skala bort de där lagren som inte var jag.  Jag började känna efter vad det var jag ville göra och inte ville göra. Ganska tidigt kände jag att jag ville bli yogalärare. Och det blev jag. 

Jag har instruerat yoga sedan 2008 och är  bla diplomerad yogalärare och yogaterapeut i Mediyoga (Medicinsk Yoga). Det är en 2-årig utbildning med Göran Boll som lärare på Mediyogainstitutet. Jag håller i yogakurser & workshops. Kanske har du sett mig online på min youtubekanal?  Jag har mest kurser online, men även några få kurser i Gröndal. Jag är även diplomerad kostrådgivare och älskar mat. Maten är din medicin och din medicin är din mat, som Hippocrates sade. 

Har du slutat lyssna på din inre röst? Är du någonstans där du inte vill befinna dig idag? Och vad kan du göra för att ta där steget? Att få kropp och sinne att lugna sig. Få det där ekorrhjulet att inte snurra så fort och få lite egen tid? Bli kvitt ryggont, huvudvärk eller magont.

 
Kanske kan mina yogakurser online eller i Gröndal vara något för dig. Att få landa, komma ned i varv, få kroppen och sinnet att slappna av.  Ibland behöver man bara 15 minuter  per dag för att hitta den där balansen igen och känna att axlarna faller ned och slappnar av.
 
Du hittar mig i Gröndal i Stockholm.


Hoppas vi ses!
Med värme


Helén

Utbildningar
Yogalärare/yogaterapeut i Mediyoga (Medicinsk yoga) på Mediyogainstitutet 2008-2010 med Göran Boll som lärare.
Kundaliniyogalärare (på Stockholms Kundalinyogacenter, Level1) med Annki Warberg Landahl, Klas Landahl och Guru Dharam. 2016-2017
Basmedicin på Axelssons 2008
Näringsrådgivare på Nordiskt Näringscenter 2012
Vidareutbildning i Mediyoga och Depression 2014
Vidareutbildning i Mediyoga och Cancer 2015
Kurs i stress & utbrändhet 2015
Yinyoga lärarutbildning 2020 med Kassandra Reinhardt
Pranayama och breathwork lärarutbildning (Alterate State: The Breath) med Caroline Cowan 2021
Yoga Nidra utbildning med Jennie Wadsten, Johanna Alvin, Josefin Wikström 2023

Lyssna på min yogaresa!

Göran Bolls podcast

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.