I denna video visar jag några exempel hur du kan göra när du inte vill vara på golvet, och sitta på stolen i stället. De flesta övningar där vi sitter i lätt meditationsställning, klippställning så kan du istället sitta på stolen. När det gäller tex framåtböjningar med utsträckta ben så går det också bra att göra på stol. En del liggande övningar går också att göra på stol.
Denna video är från en livesänd kurs: Medicinsk yoga för stress & utmattning
I denna video ska vi göra Tre härliga yogaövningar och en ljuvlig mantrameditation för att stärka din självkänsla & för att höra din inre röst. Den där inre rösten som vi kanske inte alltid lyssnar till.
I denna video pratar jag om min historia med utmattning. (Från en livesänd yogaklass som var för ett par veckor sedan.)
✨27/2 börjar en åttaveckors onlinekurs: Medicinsk yoga för stress & utmattning.
Denna kurs är för dig som..
Vill få ned stress & hitta lugnet
Vill få in mer återhämtning med hjälp av yogans tekniker
Är utmattad eller håller på att bli
Vill ha mjuka, lugna yogaövningar utan prestation
Vill få bättre förutsättningar för smärtproblematik mm
Vill få tips och kunskap vad du kan tänka på om du har mycket stress
Yoga hemma, men vara en del av en yogagrupp digitalt
Dörrarna stängs för anmälan kl 17 27/2.
Läs mer om kursen här:
https://www.yogamedhelen.se/medicinsk-yoga-for-stress-och-utmattning
Nålsögat är en yinyogaposition som ger en skön stretch i sätesmusklerna
I denna video får du lite tips på olika varianter på Nålsögat.
Här kommer lite tips hur du kan använda bolster i yinyogan!
Vill du få in en större mjukhet, eller minska på intensiteten i yinyoga (som ska ligga på ca 4 på en skala upp till 10), så kan ett bolster vara till stor hjälp.
Har du inte bolster så testa:
Rulla ihop en tjock filt. Dubbelvik den först på längden och rulla sedan ihop den.
Använd stora kuddar. Tex kudde från soffan, eller flera kuddar som du staplar upp på varandra.
Ibland kan det även fungera med yogaklossar beroende på vilken position det är. Lägg gärna en kudde på klossarna så blir det mjukare.
Brukar du använda bolster? Vilken är din favoritposition med bolster?
I februari börjar en ny kurs i Yinyoga. Temat denna gång är att komma i balans med hjälp av att följa årstidernas rytm nu i vintern & den kommande våren. När vi gör det så känner vi oss mer välmående i kroppen och i själen. Läs mer om kursen här;
https://www.yogamedhelen.se/yinyoga-och-yoga-nidra-for-en-skon-nystart
I denna video lägger vi oss tillrätta (eller sitter) och får en stunds välgörande djupandning. När vi andas långt & djupt så aktiveras det parasympatiska nervsystemet som får oss att slappna av. Den är djupandningen kan alla göra när som helst när du känner att du behöver återhämtning, har mycket stress, oro, ångest eller kanske är utmattad.
20/2 börjar en onlinekurs som hjälper dig hantera stress och utmattning genom lugna, skonsamma rörelser och andningstekniker. Under åtta veckor får du effektiva verktyg för att återfå balans i vardagen och hitta lugnet inom dig. Läs mer om kursen här: yogamedhelen.se/medicinsk-yoga-for-stress-och-utmattning 📌Missa inte köp-tidigt-rabatten som gäller tom 10/2
I denna video fokuserar vi på att stärka auran. Auran är viktig från det yogiska perspektivet då den anses ha en skyddande effekt och filtrerar bort dåliga energier. När du har en obalanserad aura kan du tex bli väldigt påverkad av andra människor energier. Så bra att göra nu i jul om du träffar mycket folk.
Är du osäker på de yogiska tekniker? Tex eldandning & fokustekniker mm? Här kan du få kunskap om dem: https://www.yogamedhelen.se/introduktion-till-mediyoga
Det finns så många saker du kan göra för att balansera ditt liv. För att sänka din stress, balansera dina hormoner och komma närmare ditt sanna inre själv. Dessa verktyg är inte alltid vad man tror, men om du gillar olja och massage så är det här verktyget för dig!
Jag kom i kontakt med Ayurveda första gången, när jag åkte till Indien för en djup ayurveda-rengöring. Detta var 2008. Det var en 6 veckors panchakarma och det var en djup behandling. De första veckorna var ganska tuffa, fysiskt och känslomässigt, men jag kände verkligen det resultat som gav mig efter de 6 veckorna. Så att ha genomgått en ayurvedisk behandling och märkt av resultatet, gav mig en viss respekt för den gamla indiska behandlingstraditionen.
En sak som jag har införlivat i mitt liv då och då (och ibland varje dag under vissa perioder) är Abhyanga - Varm oljemassage. När du täcker huden med varm olja, lugnar det nervsystemet. När nervsystemet är lugnare kommer frisättningen av stresshormoner att minska. De stressho...
50% klart
📌Du har tillgång till gratiskursen tom 17/2 om du missar livesändningar
Du kan när som helst avregistrera dig från mina nyhetsbrev.
Läs mer om gratiskursen här Här får du veta mer om tider & innehåll